Waarom loslaten de sleutel is naar vrijheid

Soms houden we te lang vast aan dingen die in het verleden gebeurd zijn of aan oude gewoontes die ons belemmeren in het dagelijks leven.

Ik zie het veel als casemanager, bij mijn cliënten. Ze vinden het moeilijk om bepaalde gebeurtenissen vanuit het verleden los te laten. Of bepaalde gedachtes/overtuigingen die niet bevorderlijk zijn voor zelfgroei. Soms houdt men er al zo lang aan vast dat het veel tijd en energie kost om zich los te kunnen maken en los te kunnen laten van deze gewoontes. Ze gaan het zelf als hun waarheid zien. 

Gewoontes en overtuigingen, zijn dingen die je jezelf hebt aangeleerd door telkens te herhalen. Ik zeg altijd als je het jezelf hebt aangeleerd, kan je het ook weer afleren. Zolang jij het echt wilt en er ook in geloofd dat je het kan, zal het mogelijk zijn. 

Loslaten van gebeurtenissen, loslaten van beperkende gedachten, loslaten van negatieve energie, loslaten van “slechte” gewoontes, Loslaten van aangeleerde normen en waarden die jou niet meer dienen en zo kan ik wel even doorgaan met voorbeelden. 

Loslaten is niet makkelijk, maar in sommige gevallen wel nodig. Vooral als je iets wil bereiken in je leven. Het kan je zodanig belemmeren/tegenhouden in je groei. Dat het je in vervelende/uitdagende situaties kan brengen en houden.

Het is heel belangrijk om te reflecteren. Zelfreflectie en daarnaast ook in het algemeen te reflecteren. Dit kan je zelf doen, maar ook zeker met ondersteuning.

Draag geen bagage met je mee die jou belemmerd om vooruit te komen. Van tijd tot tijd is het goed om te reorganiseren en “dingen” weg te doen die jou niet meer dienen.

Loslaten betekend ook het vrijlaten van al hetgeen die je diep hebt weggestopt. Loslaten van je talenten, je passie jouw authentieke zelf. Vaak houden we die verborgen om diverse redenen. Het is juist van belang om deze los te laten en te zijn wie je bent en waar je voor staat. Vaak staan de dingen die ik in het begin heb op genoemd in de weg. Zodra deze los zijn gelaten, kan je jezelf ook weer loslaten en gewoon vrij zijn zoals de persoon die jij bent:

Be aware, be rare be yourself.

Being aware of what is kept inside me, but not being able to let it out and just be.

Being aware that whatever is locked down inside, is worth sharing and letting out to provide. Provide others with the message that I have to share.

Be aware that this should stop. Stop holding myself down and just let it pop.

It’s time to be rare and shine, show and spread what is mine. Be rare, be authentic and just dare!

Embracing myself, by accepting myself, loving myself and being myself.

Be aware, be rare, be yourself!

Jimmy Ista
(Casemanager @ SANE Welzijn)

Reacties ( 0 )

    Laat een bericht achter

    Your email address will not be published. Required fields are marked *